Vi söker en politisk sekreterare

Moderaterna i Upplands Väsby söker en politisk sekreterare

Upplands Väsby är en kommun i norra stockholmsregionen med 43 000 invånare, ett av landets bästa företagsklimat, goda kommunikationer och spännande framtidsambitioner.

Under de två senaste mandatperioderna har Alliansen styrt kommunen och vi har då satt fart på bostadsbyggandet och utvecklingen. Dessvärre förlorade vi i valet och numera är det de rödgröna som tillsammans med ett lokalt missnöjesparti bildar den politiska majoriteten. Vi ser möjligheten till att återvinna väljarnas förtroende och styret av kommunen som goda, varför vi söker en politisk sekreterare som dels kan se till att förverkliga vårt mål om en moderat och borgerlig valvinst, dels verka både i opposition och i majoritet.

Vi söker en person som är en god skribent och som kan anpassa kommunikationen för att nå ut på bästa sätt beroende på situation och målgrupp. Egenskaper vi särskilt värdesätter är engagemang, fritt tänkande och goda idéer.

Du kommer att arbeta dagligen med oppositionsrådet, men även vara andra förtroendevalda och partiföreningen behjälplig. Särskilt i kampanjarbetet kommer du arbeta nära partiföreningen, i vilket vi ser att du tar ett särskilt ansvar.

Att vara anställd som politisk sekreterare ser vi som ett kvalificerat yrke, vilket likväl kräver att du är prestigelös. Arbetet innefattar allt mellan research, analysarbete, formulerande av politiska förslag och kommunikation till kampanjarbete, dörrknackande och praktiska förberedelser – samt mycket mer därtill. Det är ett mångfacetterat uppdrag med ojämn arbetsbelastning som innebär oregelbundna arbetstider och arbete på vissa kvällar och helger.

Passande akademisk bakgrund kan vara statsvetenskap, ekonomi, marknadsföring eller motsvarande. Avgörande är dock personlig lämplighet.

Vi förutsätter att du delar Moderaternas värderingar. Lönen är individuell och startdag enligt överenskommelse. Tjänsten är heltid och i enlighet med villkor för politisk sekreterare är anställningen tidbegränsad och avslutas den 31 december 2018.

Din ansökan med CV och personligt brev skickar du till oskar.weinmar@upplandsvasby.se

Har du ytterligare frågor är du välkommen att ställa dem till oppositionsråd Oskar Weinmar på 08 590 970 03 eller oskar.weinmar@upplandsvasby.se